RSS Feed

De beplanting van uw volière

Om uw volière een meer natuurlijke aanblik te geven kunt u de volière beplanten. De vogels zullen dit waarderen en kunnen de planten gebruiken als nestgelegenheid of beschutting. Helaas zijn niet alle vogels geschikt voor een beplante volière. De meeste kanaries, parkieten en papegaaien zullen bijvoorbeeld alle beplanting binnen een paar dagen vernield hebben.

Plaats

Daarnaast is ook de plaats van de beplanting belangrijk. Om te voorkomen dat de planten helemaal onder gemest worden moeten planten in ieder geval niet onder zitstokken worden geplaatst. Maar daarnaast dient u de planten zo te plaatsen dat de vogels nog steeds over de gehele lengte van de volière kunnen vliegen. Dit houdt vaak in dat de grotere planten meer tegen de achterwand geplaatst moeten worden, de kleinere brede planten kunnen meer naar het midden geplaatst worden.

Geschikte planten

Niet elke plant is geschikt voor in uw volière, sommige planten zijn namelijk giftig voor vogels. Daarom heb ik een uitgebreide lijst met giftige en niet-giftige planten gemaakt.
Daarnaast kunt u het beste planten kopen die tegen een stootje kunnen. Enkele geschikte planten zijn:

Nu uw volière helemaal af is kunnen de vogels komen, zorg wel dat u zich van te voren goed heeft ingelezen over vogels en hun voeding.

Inrichting << Vorige